Vieraskirja

45 vastausta artikkeliin ”Vieraskirja

 1. Ruokolahden kirkon joulunaika:
  Su 23.12. kello 10 4.adventtisunn. sanajumalanpalvelus
  Ma 24.12. kello 13 jouluaaton perhehartaus
  Ma 24.12. kello 15 aattokirkko
  Ti 25.12. kello 8 jouluaamun sanajumalanpalvelus
  Ke 26.12. kello 10 Tapaninpäivän sanajumalanpalvelus
  Su 30.12.klo 10 1.su joulusta sanajumalanpalvelus
  Ti 1.1. Uudenvuoden messu
  Su 6.1. Loppiaisen messu.

 2. Onko tänä vuonna jouluaattona iltakirkkoa? Pidin sitä mahtavana tapana rauhoittua aattoiltana sanan äärellä. Tunnelmaltaan hieno tapahtuma. Viime vuonna ei ollut. Toivottavasti ette tuhoa hienoa perinnettä lopullisesti.

 3. Yritin tänään kuunnella eilistä nettikirkkoa. Ei tullut mitään. Pätki koko ajan.
  Tänne tietysti turha kirjoittaa.. kun kukaan ei lue. Jos joku nyt lukee kuitenkin niin saisinko vastauksen sähköpostiini, mistä johtuu että toisinaan kuuluu hyvin. Ja toisinaan ei ollenkaan. Niin ei tulisi turhaan istuttua katsomaan ja kuuntelemaan. Voisi suoraan kuunnella radiokirkkoa.
  Kiitos!

 4. Erittäin lämpimät ja suuret kiitokset Ruokolahden Seurakunnalle Vanhasta messusta!!!
  Se alkoi heti kauniilla Kaislat-kuoro laululla Pyhäaamun rauhaa…. Ja jatkui edellisen virsikirjan tutuilla virsillä jotka jo lapsuudesta olen oppinut. Messun kulku on Jumalaa kunnioittava. Raamatun tekstit kuunnellaan seisten. Messun kulku on kiireetön ja niin rauhallinen.
  Liturgi, Moilasen Reijo, lisäksi lapsuuden leikkikaveri Äitsaaren Terävälän kylästä!
  Erityisesti ehtoollisen vietto oli kohokohta! Pöytä kerrallaan oltiin rauhallisesti paikallaan. Kiitos Reijolle kun jokaiselle pöytäkunnalle lausuit eri Raamatunlauset vanhan, tutun Raamatunkäännöksen mukaan. Siitä iloitsin kun ulkomuistista Raamatunlauseet luit! Et tarvinnut paperia. Mieleeni painoin meidän pöydälle lausumasi Sanat; Heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä sillä hän pitää teistä huolen! Näin on, aamen.
  Ehtoolliskäytäntö oli niin kiireetön vanhassa kaavassa.
  Nykyajan ihminen on niin hetkinen, ettei voi rauhoittua paikalleen nykyisessä messussa vaan poistutaan ja tullaan koko ajan levottomasti liikehtien ehtoollisen ajan. Tosin se ei ole seurakuntalaisten vika. Jumalanpalveluskaava uudistamat sen ovat saaneet aikaan. Ei ainakaan uusi Jumalanpalveluskaava ole lisännyt kirkossakäyntiä jos siihen pyrittiin…
  Luterilaisella kirkolla olisi syytä vakavasti miettiä missä se menee tällä hetkellä…
  Ja seurakuntalaiset, haastan meitä erityisesti rukoilemaan seurakunnan työntekijöiden puolesta! Ja myös kiittämään heistä kuin jokaisesta vapaaehtoisesta joka haluaa tehdä osuutensa seurakunnassa, kuka missäkin, omassa tehtävässään. Ja me, jotka emme jaksa muuta tehdä, älkäämme unohtako, kuinka jatkuva esirukous on tärkeää!
  Siispä kaikki seurakuntalaiset rukoilemaan ja kiittämään !
  Olkoon kanssamme Jumalan armo ja rauha Kristuksessa!

 5. Kovin on tunnepitoiset kommentit ruokolahtelaisilla liitosasiassa. Ymmärrettävää. Mutta tunteella ei asiaa hoideta. Ei myös sekään auta ketään vaikka jotkut kirkosta eroaisivatkin. Jotkut taas liittyvät esim. Imatralla, takaisin. Tasapaino säilyy. Herra siunatkoon erityisesti kirkkoneuvoston jäseniä, teitä, joille liitos on vaikea. Näin aina käy kun kehiin tulee muutosvastarinta. Voi voi….Herra armahda. Tätä sivua ei taida lukea kuin Salla. Terveisiä ☺

 6. Kiitos, kuului pieni pätkimistä lukuunottamatta.
  Se on surullista kun en pääse ehtoolliselle…
  Ja se, miten vähän ihmisiä käy jumalanpalveluksissa.
  Kirkot ovat tyhjillään.
  Kerronpa tässä, että ymmärrän sen tunteen, jota jotkut Ruololahtelaiset kokevat, jos seurakuntaliitokset toteutuvat ja seurakunnan nimi muuttuu Vuoksen seurakunnaksi. Siksi olenkin rukoillut että Jumala varjelisi teidät mahdolliselta katkeruudelta.
  Itse olen iloinen jos pääsen Ruokolahden seurakunnan jäseneksi liitoksen avulla, joka muuten ei olisi mahdollista. Onhan sukujuureni äidin puolelta Ruokolahdella. Ja syntymäpaikkani on Ruokolahti. Hautapaikkani on myös siellä.
  Ja onhan se ilonaihe, että todennäköinen kirkkoherra uudessa seurakunnassa tulee olemaan Leena Haakana.
  Siunausta kaikille seurakuntalaisille, vapaaehtoisille, luottamushenkilöille ja seurakunnan työntekijöille.

 7. Toivottavasti viime pyhän tallenteen laittaja on kuunnellut miten huono lähetys nettikirkossa oli! Suosittelen ☺

 8. Viime pyhän saarnasta (12.11) kuului noin puolet. Puhuja puhui osan niin hiljaa, ettei puheesta saanut selvää.
  Ajattelin, että kuuntelen netistä, mutta se vasta epäselvää olikin. Ääni ja kuva eivät kohdanneet. Virret pätkivät ja taustalla kuului muuta puhetta. Minua kiinnosti puhujan oma kanta homoseksuaalisuuteen, mutta se jäi epäselväksi puheen epäselvyyden ja kuuluvuuden vuoksi.

 9. Miksi lähetys nettikirkossa pätkii koko ajan??? Muulloin kuulunut hyvin. Harmittaa…siirryn radiojumiksen kuunteluun kun tästä ei tullut mitään.

 10. Esa Liukalle. Kiitos palautteesta! Seurakunnan nettisivuilla välilehdellä “Ajankohtaista” pyritään tiedottamaan joka viikko sunnuntain jumalanpalveluksista. Jos tiedotteessa lukee “Messu”, vietetään kirkossa ehtoollista, jos taas “Sanajumalanpalvelus”, ehtoollista ei vietetä. Kesäasukkaat toivotamme lämpimästi tervetulleeksi jumalanpalveluksiin ja muuhun toimintaan! Lähtökohtaisesti jumalanpalvelus on kirkossa joka sunnuntai klo 10. Yst. terv. Klaus Kallioranta, Ruokolahden vs. seurakuntapastori.

 11. Lämmin kiitos taas nettikirkosta. Siunausta nuorelle kesäteologille ja kiitos puhuttelevasta saarnasta.
  Jumalanpalvelusta odotellessani, nousi mieleen mukava muisto lapsuudesta 😀
  50-luvulla tulimme isän, äidin, siskoni ja minä moottoriveneellä Tainionkoskelta Ruokolahden kirkkoon. Meistä on valokuvia pieninä tyttöinä kirkonmäellä. Vaatetuksena “melkoiset pompat”, kun moottoriveneellä tulimme. 😀
  Nyt kirkkokahvit täälläkin. Odotan aikaa kun pääsen kirkkoon tulemaan!

 12. Lämmin kiitos kaikille kansanlaulukirkkoa toimittamassa olleille. Oli aivan mahtava. Tulin tosi onnelliseksi siinä mukana olleena nettikirkon äärellä.
  Olinhan ainoa videon katsoja. Kiitos erikoisesti videoijalle.
  Olen sielultani ruokolahtelainen äidin puolelta monessa sukupolvessa. Siksi olen tosi onnellinen ja kiitollinen nettikirkostanne.
  Olisipa olemassa henkilöseurakunta, niin minusta tulisi heti, Ruokolahden seurakuntalainen.

 13. Kiitos nettikirkoista. Jumalanpalvelukset ovat olleet talven ajan ilo ja siunaus kun olen ollut ja olen sairaana edelleen.
  Kohta etsin vieläkö vanhusten leirille Kauniskallioon mahtuisi?

 14. Hei!

  Kotisivuiltanne on erittäin vaikeaa, ellei mahdotonta löytää seuraavan sunnuntain jumalanpalveluksen aikaa ja ohjelmaa.
  Olette kuitenkin kesävierasseurakunta ja juuri siksi sivuillanne tiedot pitäisi olla selkeästi niin, että muutkin kuin omat seurakuntalaiset tiedon saavat.
  Varmaankin on niin, että jumalanpalvelus on joka sunnuntai klo 10, mutta onko se messu, saako ehtoollista, onko muuta ohjelmaa jne. Tätä me ulkokuntalaiset haemme. Toivomuksena olisi, että kesällä jumalanpalvelus alkaisi klo 11:00.
  Vielä viime vuonna tiedotus pelasi paremmin.
  Kiitos, jos voitte tiedonjakamistanne parantaa.
  Me menemme tänä sunnuntaina Parikkalaan, koska siellä tiedon sai helposti.

 15. Kiitos joulunajan perhehartaudesta kuin Jumanlanpalveluksista, joita pääsimme seuraamaan kotonamme. Olisiko mahdollista että seurakunta julkaisisi kolehtia varten pankkitilin ja kohteitten viitteet, jolloin voisimme olla yhdessä tukemassa ko.kohteita,
  ja miksei myös tätä nettikirkkoakin? Meille jotka emme pääse konkreettisesti kirkkoon tämä on suuri kiitoksen aihe ja se olkoon siunaukseksi seurakunnalle ja työntekijöillenne.

 16. Luin kirkollisia ilmoituksia ja huomasin, että tänä jouluna ei ole aattoillan hartautta. Olemme perheen kanssa käyneet joka joulu tässä hartaudessa Imatralta saakka. Hartaus on tuonut aina joulurauhan kaikkien joulun kiireiden jälkeen. Päiväkirkkoihin emme ehdi.

 17. Kiitos mahdollisuudesta osallistua Jumalanpalvelukseen vaikka koti sohvalla nettikirkon kautta. Ruokolahden seurakunnasta on tullut “kotiseurakunta” toisella paikkakunnalla asuville, juurieni kautta tosin tunnen kuuluvani seurakuntaanne ja jos Jumala suo toivon vielä pystyväni muuttamaan, vaikka osa-aikaisesti Ruokolahdelle.
  Kiitos “mahtavista” saarnoistanne, Jumalan sana ei tyhjänä palaja. Säilyköön seurakunnassa oikea uskon henki ja rohkeus julistaa elävää sanaa. Siunaten työntekijöitä ja vastuunkantajia. Kirkossa tavataan silloin tällöin.

 18. Kehoita niitä, jotka nykyisessä maailmanajassa ovat rikkaita, etteivät ylpeilisi eivätkä panisi toivoansa epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka runsaasti antaa meille kaikkea nautittavaksemme, kehoita heitä, että tekevät hyvää, hyvissä töissä rikastuvat, ovat anteliaita ja omastansa jakelevat.
  1. Tim. 6:17-18

 19. En ymmärrä. kirkko kerää rahaa kaikille muille paitsi meiä mummille ja ukille. Jumala on vissii miun kanssa jos eroan kirkosta. Ne ulkomaalaiset on tärkeämpiä näköjään kun omat.

 20. Rukouspalvelusta kiinnostunut!
  Healing Room -koulutusta Ruokolahdella Jaakkiman Kristillisellä Opistolla 2.-3.10.2015. Järjestää Healing Rooms Finland ry. Ilmoittautuminen etukäteen http://www.healingrooms.fi TERVETULOA

 21. Rukoillaan sen puolesta, että hallitus peruisi päätöksensä leikata eläkeläisten asumistukea. On paljon heikossa asemassa olevia, hyvin sairaita eläkeläisiä, joilla ei olisi varaa hoitoihin eikä lääkkeisiin enää sen muutoksen jälkeen. Rukoillaan myös, että Jumala pitäisi huolen minunkin toimeentulostani. Asunnossani on korkea vuokra jonka eläkkeensaajan asumistuki on aika hyvin kattanut tähän asti. Rukoillaan, että jos se muutos tulee, niin saisin joko pienemmän ja halvemman asunnon tai sitten työpaikan josta saisi sen verran palkkaa, ettei tarvitsisi asumistukea enää. Vanhempani ovat luvanneet myös auttaa minua taloudellisesti. Silti on huoli ja murhe. Rukoillaan, että luottaisin Jumalan huolenpitoon enkä murehtisi asiaa enää.

 22. Hyvät muistot..Noilta alueilta!!–Sanille terveiset!

 23. Nettikirkko on tosi hyvää palvelua muualla asuville.

 24. Miten voi olla mahdollista etttä kirkkoa vartioi rikollisjärjestö kuka päättää kuka pääsee kirkkoon tai ei pääse. (nykäsen häät). Taiatte kaikki olla tekouskovaisia.

 25. olipa yllätys kun kävin muistolehdossa Ruokoladen hautausmaalla oli vielä joulukynttilät jäljellä ei ole viitsitty siivota vaikka ovat vainajat varmaan veronsa maksaneet.

 26. Jumalanpalvelus 20.7.2014
  Ilta Saimaalla mainokset kirkon ovessa ja kirkkosalissa
  häiritsivät todella paljon.
  Toivottavasti tämä ei ole tuleva trendi.

 27. Lauri on nimi, joka tulee tietenkin raamatusta ja olenkin siunattu sillä aivan samaan tapaan kuin paavi Benedictus oli, jonka nimi tarkoittaa nimenomaan siunattua.

 28. Monet tulevat mutta hyvin harvat valitut. On hyvä valitaan hyvin monien mielestä olla parasta!

 29. Osallistun sunnuntaisin seurakuntamme jumalanpalveluksiin, jos se on suinkin on mahdollista. Tänään aioin katsoa jumalanpalveluksen netistä. Harmikseni totesin, ettei puhe ja musiikki kuulu. Oisko syytä saada asia korjatuksi tai vähintäänkin tieto äänen puuttumisesta seurakunnan etusivulle.
  Odotan osallistujia Salosaaren kinkereille kotiini, tänään klo 12.
  Karjalanpiirakat ja kahvi yhdessäolon lisäksi!

 30. Kungfutse huomautti: “Vaikka hänen vanhempansa
  ovat elävä, poika ei pitäisi mennä pitkälle
  ulkomailla. Jos hän tekee, hän pitäisi antaa
  vanhemmat tietävät, missä hän menee.”

  Opiskelija TzuGong kysyä: “Onko yksi sana
  joka voi ohjata yhtä käytännössä koko
  koko ikänsä?”
  Konfutse vastasi: “Sana [hyväntekeväisyys]
  on ehkä sana. Mitä et halua toiset eivät
  sinulle, älä tee heille.”

 31. Ja ei tunnu tieto siirtyvän seurakunnassa. Taas lähti kaksi henkilökohtaista omaisuutta ollutta uudelleen täytettävää/käytettävää lasipallokynttilää sankarihaudalta, muiden kertakäyttö kynttilöiden siivouksen yhteydessä. Saldo on nyt yhdeksän kappaletta!!!! Ei voi kun ihmetellä toimintaa!!!!

 32. Kompassissa ystävänkammari oli hartaallinen ja rikas kokemus. Toivottavasti puhtaista lakanoista oli apua Diakoniatyön keräykseen.

 33. Minulla on tiedossa henkilö, jolle on tapahtunut lapsena pahaa ja hän
  on ajautunut vääriin porukoihin ja vääriin elämäntapoihin ja
  eräänlaisen kaksoiselämänkin elämiseen aikuisena. Rukoillaanko sen
  puolesta, että tuo ihminen saisi eheytyä ja toipua lapsuuden
  traumoista ja parantua sairauksistaan ja löytäisi myös uskon ja
  turvaisi Jumalaan asioissaan. Olen sanonut hänelle, että haluan auttaa
  häntä. Jos on Jumalan tahto, niin rukoillaan siihen mahdollisuutta,
  että meillä olisi aikaa toisillemme ja tekisimme kaikkea kivaa yhdessä
  ja voisin samalla olla hänelle esimerkkinä Jeesukseen ja Jumalaan
  turvaavasta kristitystä. Voisin puhua hälle myös uskonasioista jos
  sopiva hetki tulee. Rukoillaan myös sen puolesta, että hän voisi vielä
  saada vauvan ja minä voisin olla apuna sen hoitamisessa. Kiitos
  muistamisesta ystävän kohdalla. Antakoon Jumala meille hyvän
  ystävyyden. Jeesuksen nimessä. Amen. Lupaan olla hänelle hyvä ystävä.

 34. Asiasta jo aiemminkin yhteydessä olleena, harmittelen edelleen toimintaanne sankarihautojen siivouksessa. Tänään 12.10. yritin viedä setäni haudalla olleeseen “lasipallo” kynttilään uutta kynttilää, vaan seitsemännen kerran pallomme oli siivottu pois ja täyttökynttilä jäi jälleen laittamatta!
  Ei pitäisi vaatia korkeampaa matematiikkaa hoitajilta, jos kyseessä ei kerran ole srk:n laittama kynttilä, niin ei siihen ole oikeutta silloin kajota!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *